FORMIDLING

Gaia Trondheim tilbyr
Gjesteforelesninger og workshops
Temaer for gjesteforelesninger og kurs knyttes opp mot prosjekter og forskning, men kan vinkles etter ønske fra oppdragsgiver. Temaene for Gaias spesialisering er
- bedriftstrategier for bærekraftige design,
- produkt- servicesystemer
- økodesignmetodikk og industriell økologi

Eksempel på foredrag og kurs:

Design Centrum Lund - Universitetet i Lund (2006, 2007)
En- og todagers workshop knyttet til en utvalgt problemstilling innledet med foredrag og diskusjon og avsluttet med studentenes egne presentasjoner.

Eco-design course in Xi’an, Kina (2004)
Kristin S. Wigum var ansvarlig for to-ukerskurs i økodesign som ble planlagt og gjennomført i samarbeid med Kjersti Kviseth og Line Sommerfeldt. I regi av Harald Høyem ved Fakultet for Arkitektur ble det gjennomført fire parrallelle kurs i samarbeid med kinesiske kollegaer ved Teknisk Universitetet i Xi’an. (Last ned PDF, engelsk kursprogram)(Last ned PDF-foto fra kurs 2004)


Utvikling av seminarer med design- og miljøfokus
Arbeidet med seminarer kan gjerne omfatte
- kartlegging av aktuelle foredragsholdere
-helhetlig og mangfolding sammenstilling av aktører
-gjennomtenkt lokalisering og bespisning
-fokus på å skape gode opplevelser

Prosjekter:

Seminar for NidarosBispedømmeråd (2007)
Gruppen for bærekraftig forbruk ønsket konsepter for vannseminar bygget på samme ide som Splæsj. Gaia Trondheim kom opp med tre konsepter hvor det ene ble valgt og gjennomført i juni 2007 på Tautra.

Splæsj - vannseminar ved Kulturfusjonen 06, Atelier Ilsvika - Seminaret ble utviklet i samarbeid med kollegaer i Atelier Ilsvika og var en del av en tredagers festival, Kulturfusjonen06 med tema vann. Last ned PDF (brosjyre utformet av Synlig Design og Foto)Strategisk planlegging og design av messestands, utstillinger og profilering.
I samarbeid med ulike designbyrå og konsulenter utvikler Gaia Trondheim markedsføringsmateriell og utstillinger for bedrifter eller organisasjoner med økologiske kjerneverdier.


Prosjekter:

Kommunikasjonsmateriell og plan for Steinerskolen i Trondheim. (2007-2008) I samarbeid med Synlig Design og Foto/Birgit Rostad ble det utviklet brosjyrer, nye internettsider og messemateriale. Et samarbeid med Pia Biermann ble initiert i utarbeidelse av en helhetlig kommunikasjonsplan for Steinerskolen . Dette kom som en konsekvens av påbegynt arbeid.

Persilleriet (2007)- Prosjekt i samarbeid med Haugum Produkt Design. Utforming av materiell for markedsføring av vegetar lunsjmeny og catering. Last ned PDF

Utstillingsstand for NTNU , Trøndelag 2000,
Samkjøring av seks fakulteter og institutter for felles visuell profil og levende utstilling relatert til totusenårs jubilee.
Last ned PDF

Foto: K.S.Wigum, Bakgrunnsskisse: K.S.Wigum, digital kokebok/diplom-96